Saga 320 Sun Top

 

Den nye modellen bygger på en väldigt stor öppen däckssalong med sittplats för upp til 12 personer. Båten är også fullt utrustad för god boendekomfort för hela familjen på längre semesterturer. Värt att nämnas är det rikligt utrustade pentryt med både kylskåp och kylbox, spis med ugn och tre brännare samt rikligt med skåp och lådutrymmen. Under däck är det två dubbla sovkabiner, samt toalett med elektrisk WC och dusch separerad med en vägg.

Den stora vindrutan med hardtop ger en god skyddad miljö för passagerarna i däckssalongen. Samtidigt kan båten enkelt öppnas helt upp genom att öppna det elektriska skjutluckstaket i hardtopen samt skjuta in kapellet akterifrån.

Ny design på dynor, stolar och träinredning ger båten en mer modern prägel jämfört med tidigare modeller.  

Den ergonomiska förarplatsen har gott om plats för all utrustning, lackerad i grå antireflexlack ger ett modernt intryck och medger god sikt under alla  förhållanden. Passagerarsidan är utrustad med eget kartbord och kartlampa för komfortabel och säker navigation.

 

Båten levereras med solbädd i aktern. Som extrautrustning kan det också levereras soldynor på fördäcket. Badplattformen ger god tilgång vid ilandstigning och bad. Den rymliga plattformen har också fått stuvutrymme för tågvirke etc. Dörren i aktern ger lätt tentré till däcksalongen. Det är två uppgångar till fördäcket; dels via stegen på badplattformen (används när kapellet är på) eller via steg akter om  pentryt på styrbord sida (används när kapellet är nerfällt).

Extra långa räcken längs skarndäck säkrar trygg förflyttning runt båten. Radarmasten är sitter ledad för att lätt kunna fällas ner vid bropassage och vinterförvaring.

Skrovet är en ren halvplanande konstruktionon med köl, rak axel, roder och skyddad propeller. Detta är en solid och hållbar konstruktion, som tål väsentligt mer än andra konstruktioner om det uppstår bottenkänning. Andra fördelar med det halvplanande skrovet är en mycket mjuk gång i sjögång, god riktningsstabilitet även i låga hastigheter och låga driftskostnader. Skrovet är byggt för marchfart upp till 20 knop.

Modellen är redan i full produktion, och det finnes fortfarande ett par lediga båtar innan semestern.

Tekniske data:

Längd: 9,78 meter (+ev. peke)

Bredd: 3,25 meter

Vikt: Ca. 4.800kg

Motor: Diesel med rak axel från 225 – 300 HK

Diesel: 420 liter

Vatten: 220 liter

Varmvatten: 40 liter

Septic: 100 liter

Kojplatser: 4 + 2

Pris: 1.830.000 med Volvo Penta D4-225

 

Bildmaterial av SAGA 320 SunTop kan laddas ner här: https://sagaboats.box.com/s/50fa0ef4f7573f946517

Planlösning


Klicka för större bild.

Klicka för större bild.

 

 


Broschyrer & prislista:

Prislista Saga 320 Sun Top & Saga 315
   Svensk  prislista

 

 


Länkar:

» Saga Boats
» Klubb Saga