Leveransinformation

Att ta hem en Lagoon från Frankrike

Lagoon byggs i tre olika fabriker. 500, 560 och 620 byggs i Bordeaux, och levereras därifrån. 380, 400, 421 och 450 i Belleville Sur Vie. 380, 400,  421 och 450 levereras sjövägen från en ort som heter Les Sables d´Olonne i norra Biscaya.

Det levereras båtar året runt från varvet, vi föredrar dock att ta hem dem i perioden april-oktober. Från Les Sables till Oxelösund är det ca 1300 Nm via Kielkanalen.Till Brunnsbüttel (infarten till Kanalen) är det ca 800Nm. Man kan räkna med att det tar ca 7 dygn i tjänligt väder.

Hur tar man sig till Les Sables d´Olonne?
Det finns naturligtvis många alternativ, närmaste flygplatser är La Rochelle eller Nantes båda ca 1,5 timme med bil. Det finns inte direktflyg från Sverige.

Vi flugit med Ryanair till Beauvais NV om Paris. Där har vi hyrt bil (ev. Oneway) och kört ca 5 tim till Les Sables. Ett annat alternativ är Ryanair till Stanstead med byte till Nantes. Var man än flyger så måste man i slutänden ha en hyrbil för praktiska göromål. Med bil från paris så slipper man ett tidsödande byte. Med Ryanair så är det dessutom billigt.

Besättning:
Hemseglingen sker i regel non-stop, detta ställer krav på besättningen. Mycket yrkessjöfart, risk för höga vågor och tidvatten gör att det måste finnas sjövant folk i besättningen. På varje vakt behövs det en med god nautisk kompetens. Risken för höga vågor är inte större än här hemma, har man lätt för att bli sjösjuk så bör man ha sjösjukepiller med. Sjösjukerisken är dock mindre på en katamaran än på en enskrovsbåt, även om rörelsemönstret är lite annorlunda.

Komforten ombord på en Lagoon gör att resan kommer att bli en upplevelse utöver det vanliga.

Praktiska detaljer

 • När leveransdag är bekräftat så är det dags att beställa flygbiljetter.
 • Hyrbil bokas i god tid ( One-way är möjligt)
 • All utrustning måste skickas ca 14 dagar före avseglingsdag

Något om utrustning som ska skickas ned

 • Säkerhetsutrustning
 • Köksutrustning
 • Navigationsutrustning
 • Sängkläder 
 • Verktyg och reservdelar 
 • Sjukvårdsartiklar
 • Skrymmande kläder såsom regnställ, flytväst, stövlar, etc

  Les Sables är en seglarmetropol med flera båttillbehörsbutiker, det du har missat hemma finns garanterat att få tag på där.

  I Les Sables finns det mycket bra affärer att bunkra mat.

  En liten detalj är gasolen, antingen tar man med svenska 2 kg tuber (2012) + svenska anslutningar eller köper 2 st i Les Sables. De franska tuberna är svåra att få fyllda i Sverige.

Ut på Biscaya
När din Lagoon är lastad med allt du behöver så är det bara att ge sig ut på Biscaya och segla hem. Första rundning är Brest ca 190 NM.

Gå in på Google Earth så länge och titta närmare på rutten.

 

När kan jag få min Lagoon levererad?

Det vi vet om Lagoon är att båtarna är populära, både i Sverige och övriga världen.
Leveranstiderna ändras ständigt då nya båtar säljs. Med andra ord, det gäller att ha framförhållning.